[Инфографик] Корупција во високото образование

03/06/2013

Овој инфографик визуелно ги прикажува најголемите проблеми, состојбите и разликите со корупцијата во високото образование во регионот Југоисточна Европа. Информациите од овој инфографик се извадоци од спроведеното регионално истражување за перцепција на корупцијата во високото образование. Ова истражување Младински образовен форум (МОФ) го спроведе како дел од проектот Антикорупциска студентска мрежа во Југоисточна Европа, каде МОФ е членка заедно со организации од Молдавија, Србија, Хрватска и Бугарија.

Регионалното истражување веќе е завршено и во целост (со најинтересните информации, методологијата и малку повеќе информации за мрежата) можете да го преземете тука.

Повеќе информации за кампањата за промоција на ова истражување можете да најдете на страницата „Розово високо образование

acsn_infographic_draft_5-01


Отворено писмо: Иницијативата за граѓански референдум е значаен исчекор за гра...
Младински образовен форум јавно ја изразува својата поддршка за иницијативата за...
Денови на младинско вмрежување во општина Чаир – Ditët për rrjetëzim rinor në komunën e Çair...
Рокот за пријавување на учесници е продолжен! Пријавете го вашето учество...
Училиштата, професорите, родителите, институциите да се заложат итно во одбран...
Со последните случувањa во образованието, правата на детето и владеењето на правото...

АКТУЕЛНО

18 април
ENGAGE